Abonează-te la newsletter

Abonează-te la newsletter și îți garantăm doza periodică de artă.

La cinema, birjar!

Biblioteca e de obicei locul în care mergi să te documentezi despre un subiect anume, dar zilele acestea am schimbat cărțile cu Happy Cinema, un cinema care a decis să introducă în grila lor de filme și documentare dedicate artei plastice. Am fost pentru prima dată duminică seară ca să aflu despre legătura dintre Van Gogh și Japonia și vă spun cu mâna pe inimă că cele 85 de minute au părut o secundă, aș mai fi stat încă pe atât. E o inițiativă necesară în contextul în care majoritatea filmelor prezentate în cinema-uri sunt filme venite de la Hollywood, care te ajută să te relaxezi, dar prea puțin să te încarci și cu informație menită să deschidă niște casete în suflet și în minte.

Încă de la primele minute, am decis instant că eu vreau să fiu client fidel și să nu ratez niciun film. Pentru că da, avem confortul calculatorului (deși nu veți găsi aceste documentare pe net sau cel puțin nu la calitatea la care le vezi acolo), dar faptul că merg la cinema să aflu despre Van Gogh mi se pare cea mai mare dovadă a faptului că lumea nu poate trăi fără artă.

Dacă ați ratat Van Gogh și Japonia, care a rulat până pe 22 septembrie, am scris aici o perspectivă asupra problemei. Iar dacă nu vreți să ratați ce urmează, vă spun că zilele astea a rulat Young Picasso. Urmează în program Hermitage: The Power of Art, Hittler versus Picasso and the Others, Van Gogh: Of Wheat Fields and Clouded Skies și Boticelli: Inferno – asta ca să enumăr câteva dintre ele.

Un film rulează doar 3-4 zile, o dată pe zi, de la ora 19:00 și găsiți și bilete online. Sala nu era plină când am fost eu, dar sper ca la următoarele să fie. Pentru că mi-aș dori ca această inițiativă să fie susținută și de noi. Atunci când cineva vine în întâmpinarea ta, te duci și tu cu un pas.

Ne vedem, la pas, la Happy Cinema.

Post Author
tloa

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *