Abonează-te la newsletter

Abonează-te la newsletter și îți garantăm doza periodică de artă.

99 Luftballons

Pe timp de carantină, ce poți să faci mai productiv decât să navighezi printre mii de postări de pe Instagram? Mai ales când știi că ai posibilitatea să găsești imagini cu o estetică impecabilă, care să-ți stârnească imaginația și să te facă să evadezi dintre cei 4 pereți în care zilele trec diferit.

The Music on the Water de Rie Kono, lucrare disponibilă pe Saatchi Art

Fără să fie o alegere conștientă, am constatat în timp ce alegeam artistul numărul doi pentru SEE-YOU-lARTer că își are originile tot în Asia. Cred că simplitatea vieții și accentul pe latura spirituală a acestui continent pot fi răspunsul la întrebările umblă pe buzele artiștilor de sute de ani.

Astăzi am ales o artistă pe nume Rie Kono, născută și stabilită în Japonia. Cunoscută pentru lucrările ei fantastice și detaliate, Rie Kono se descrie în metafore și fraze încărcate de simbolistică. E greu să le descifrezi, dar e ușor să-ți dai seama cine nu este ea. Nu este o artistă lipsită de imaginație și nu este o artistă care caută banalul.

Love Song de Rie Kono, lucrare disponibilă pe Saatchi Art

Am aruncat o privire peste CV-ul ei și o să punctez atât: a expuse de mai multe ori în spitale. Nu cred că e întâmplător, lucrările ei par să fie făcute pentru a te transporta în lumi paralele în care boala și suferința sunt o parte din viață pe care ne-o asumăm cu ușurință și care dispare așa cum un balon, unul din motivele recurente în lucrările ei, își ia zborul către noi teritorii.

Post Author
Silvana Dulamă-Popa

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *