Abonează-te la newsletter

Abonează-te la newsletter și îți garantăm doza periodică de artă.

Idei de cadou de 1 iunie – anul acesta alege ceva inedit pentru copilul tău

Ziua Copilului este una dintre cele mai așteptate zile din an pentru fiecare dintre noi. Indiferent că recunoaștem sau nu, în preajma acestei date copilul din noi devine nerăbdător și melancolic, iar amintirile despre cum petreceam această zi apar tot mai des.

Pe lângă asta, dacă ești părinte experimentezi și clasicul „oare ce cadou să cumpăr copiilor”. Cu toții ne dorim să-i impresionăm și să le oferim ceva care să le ia ochii, dar ca părinte vrem să fie și educativ.

Ei bine, anul acesta avem pentru tine câteva propuneri care să ușureze situația:

  1. Se poartă experiențele în familie și noi îți recomandăm să vizitezi expoziția Happiness. The pure joy of Childhood organizată de cei de la MECENA.ART. Expoziția urmărește să introducă copiii în universul creativ al artei prin pictură, sculptură și artă textilă. Ai putea crede că e ca la muzeu, dar nu e. Pentru că toată filosofia de basm se transpune în spațiul expozițional prin lumini, sunet, miros și decor, astfel că întreaga expoziție devine una senzorială, o adevărată aventură într-o țară a minunilor. Partea cea mai bună este că veți experimenta în doi și că pentru câteva momente și tu te vei simți copil. Informații și bilete aici.
  2. Într-o epocă în care jucăriile sunt la un vârf de deget și cele mai multe foarte asemănătoare, magazinul Boribon e un pansament pentru sufletul părinților care caută jucării cu o estetică impecabilă, sigure pentru copii și foarte distractive. Aici o să găsești de la puzzle-uri cu ilustrații în culori pastel până la mini-pian și tatuaje. Descoperă aici magazinele lor.
  3. Tot din seria experiențe nu am cum să nu amintesc DinoParc. Poate deja ați bifat sau poate încă nu, dar cert este că la DinoParc nu ai cum să te plictisești. Stai în natură, faci poze cu dinozaurii, unii atât de mari încât te vor impresiona și pe tine ca adult. La intrare este un loc de joacă extrem de apreciat de cei mici, iar instalația care imită erupția unui vulcan e clar de neratat dacă curiozitatatea ta e la cote mari. Și, ca să fim sinceri, o vizită în afara orașului e mereu binevenită. Vizitează site-ul lor pentru mai multe informații.
  4. Hai să fim sinceri: uneori, ca părinți, punem pe listă cadouri de care avem nevoie. Hainele sunt unele dintre ele. Și aici există o mare varietate, dar dacă apreciezi calitatea și dacă contează ca ceea ce cumperi să fie produs la nivel local, îți propun două branduri românești: FiciMimi și Iridor. FiciMimi adoptă o viziune în stil scandinav, cu haine având croială minimalistă, în culori uni, care rezistă la murdărie și tăvăleală. Iridor merge pe o imagine mai eclectică, cu rochițe de prințesă și costume din mai multe piese. Fiind două branduri atât de diferite, cu siguranță că personalitatea copilului tău se va regăsi într-una din cele două viziuni artistice. Și uite așa ai bifat hainele pentru vară.
  5. E o perioadă incertă și cu toții ne gândim la investiții. Iar viitorul copiilor noștri pare și mai incert. Partea bună este că poți să-l ajuți de pe acum. Cum? Construind o colecție de artă care să fie doar a lui și care să-i rămână moștenire la 18 ani. Când vine vorba despre artă, partea bună este că valoarea ei crește în timp, iar dacă colecția e bine închegată atunci e și mai bine. Începe cu achiziții mici și caută îndrumarea unui specialist. Cei de la MECENA.ART au pe magazinul lor online o selecție vastă de lucrări care acoperă toate gusturile și te pot îndruma în acest demers. Îi găsești aici: www.mecena.art

Imagine: cottonbro, Pexels

Post Author
tloa

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *