Abonează-te la newsletter

Abonează-te la newsletter și îți garantăm doza periodică de artă.

De ce să cumperi artă în vreme de COVID-19

Dacă te numeri printre cei fericiți care lucrează de acasă și care au aceleași venituri ca în perioada dinainte de martie 2020, cu siguranță că online shoppingul se numără printre activitățile tale de carantină. Tentația e mare, mai ales când vine vorba de retail – acolo primăvara se numără promoțiile, probabil accentuate de închiderea magazinelor fizice.

Pentru că vremurile sunt instabile, iar viitorul incert, hai să ne îndreptăm atenția spre un domeniu care s-a dovedit a fi sigur chiar și în vreme de război: investiția în artă. Ca și în cazul magazinelor de produse, și arta s-a mutat în online, așa că nu a fost niciodată mai simplu să cumperi o lucrare. Nu mai trebuie să te deplasezi în atelierul artistului și nici să participi la licitații dacă nu îți place.

Iată câteva motive pentru care ar trebui să te gândești să investești în artă:

  1. Indiferent de schimbările societății, cultura rămâne un barometru care va continua să existe și să producă, așadar nu se devalorizează și nu se demodează. Indiferent că alegi să cumperi o lucrare consacrată sau un artist contemporan, există o mare șansă ca în viitor să recuperezi banii investiți cu dobândă.
  2. Să cauți mărimea potrivită la pantofi e simplu, să navighezi printre mii de lucrări de artă în căutarea celei care să îți capteze atenția e un joc complex. El te va ajuta în procesul de dezvoltare personală deoarece pe parcurs vei fi nevoit să stabilești exact ce vrei și ce ți se potrivește. Pe lângă asta, alegerile tale cromatice și tematice pot scoate la suprafață caracteristici psihologice despre ca nici nu știai.
  3. Cumperi un produs unic. Când vine vorba despre pictură, sculptură sau orice altă formă de artă, ai certitudinea că nu mai există un alt produs asemănător.
  4. Dezvoltarea imaginației. Să umpli casa cu lucrări îți pune îmaginația la treabă și te ajută să evadezi mental în alte lumi și universuri. Asta înseamnă că nu ești prins între patru pereți, ci poți să explorezi și alte spații.
  5. Poți lăsa ceva semnificativ în urmă. Desigur e minunat să le poți lăsa copiilor proprietăți, dar uneori costurile sunt prea mari, iar o proprietate nu îți dezvoltă latura creativă, atât de necesară atunci când ne gândim că a fi creativ înseamnă un pas în față spre inovație.
  6. Susții un artist și astfel o industrie întreagă, iar rezultatul este că societatea face pași în față spre vindecare și normalitate. Știai că 95% dintre artiști și-au pierdut fondurile și nu își permit nici măcar lucrurile simple, cum ar fi mâncare sau plata chiriei?

Nu uita să-ți acorzi câteva momente de documentare înainte de a cumpăra. Explorează site-ul nostru pentru mai multe sfaturi. Spor la cumpărături!

Post Author
Silvana Dulamă-Popa

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *