Abonează-te la newsletter

Abonează-te la newsletter și îți garantăm doza periodică de artă.

3 proiecte independente născute în pandemie

În cel mai greu an pentru Cultură de la comunism încoace, vă prezentăm trei inițiative culturale, născute din ambiție și, mai ales, cu finanțare proprie. Tindem să credem că acestea, ieșind la lumină în aceste momente sensibile, în care avem tendința de a ne retrage în siguranța carapacei proprii, vor fi răsplătite pe măsură în anii ce urmează.

1.ASCULT ȘI CITESC

..este un canal de youtube pe care îl puteți găsi aici. Este dezvoltat de Loredana și Vlad. Loredana este vocea pe care o ascultăm și imaginea canalului de Youtube, iar Vlad se ocupă de partea de producție.
Veți găsi Dostoievski, Tolstoi, Oscar Wilde, Boccaccio, dar și povești pentru copii, dedicate în egală măsură adulților.

credit foto Ascult și citesc

Puteți trăi fiecare secundă din Sonata Kreutzer a lui Tolstoi și să nu știți când au trecut patru ore. Sau o lectură de opt minute, Portretul oval, de E.A. Poe. De asemenea, Loredana, fiind foarte pasionată de citit, prezintă periodic ultimile cărți citite și cumpărate.

2.CE SE ÎNTÂMPLĂ CU IUBIREA?

”Ce se întâmplă cu iubirea?” este un proiect independent, care s-a lansat deocamdată printr-un film de 12 minute, iar în anul 2021 așteptăm să îl vedem pe scena unui teatru.

Această inițiativă este produsul unor căutari. Ana Maria Iana a scris un text și l-a pus pe masă, Ștefan Vasilescu a zis “hai să-l facem” și a urmat un exercițiu de încredere reciprocă din partea celor care s-au alăturat proiectului: actorii Antoaneta Cojocaru și Daniel Pascariu și echipa FOTOPUNCT. – Alina Calotă, Bogdan Botofei, Vlad Dobrescu și Roberto Stan.

credit foto Bogdan Botofei

Dacă o persoană obişnuită ar creşte tot timpul cu aceeaşi viteză cu care a crescut în pântecele mamei, ar avea 16 metri înălţime la vârsta de 10 ani. Din acest punct de vedere, 2020 este un an care ne-a întors în pântecele mamei și ne-a dat timp cu noi, ocazia să ne tragem sufletul, impulsul să creștem, oportunitatea să ne sufocăm, iar apoi să renaștem căutând mai mult spațiu în afara noastră.

AICI puteți găsi materialul video.

3.MECENA.ART

Prima galerie de artă imersivă din România și-a deschis porțile spre toți iubitorii de artă pe data de 19 noiembrie la București. MECENA.ART – Not your usual gallery va expune într-un mod inedit lucrările unor artiști internaționali oferind tuturor celor care îi vor trece pragul o experiență multisenzorială.

“Ce facem noi diferit la MECENA.ART – Not your usual gallery este felul în care prezentăm lucrările; nu se apropie de nimic din ce există azi pe piață. Am ales să evităm varianta clasică, dar și varianta prea tehnologizată. Noi luăm lucrările de artă plastică și transpunem atmosfera lor în spațiul dat, folosindu-ne de lumină, sunet, efecte speciale, miros și scenografie“ – Silvana Dulamă-Popa – curator.

credit foto Elena Teodora Niculae


Prin fiecare expoziție se va crea un univers în jurul artistului, astfel încât vizitatorul să intre în atmosfera potrivită pentru a înțelege lucrările și autorul, iar mesajul să fie receptat.

Investiția în deschiderea spațiului și a magazinului online www.mecena.art a fost făcută din fonduri proprii și a depășit 20.000 de euro.

Urmăriți paginile de Facebook și Instagram pentru a primi noutăți în legătură cu expozițiile, inițiativele și artiștii prezenți pe magazinul online. În anul 2021, MECENA.ART – NOT YOUR USUAL GALLERY a anunțat deja mai multe evenimente outdoor, în care artiștii pregătesc o altă abordare a artei lor.

Post Author
tloa

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *